Nederland Deutsch
Home Nederland Projekten Genesis

Nederland


Projekten Impressies detail zo kunt u ons vinden! Wilmy Peeters Impressum

Genesis Antoniuskerk/ Venlo Raamdecoraties T.B.S Kliniek Willem van de Berg TriologieGenesis

detailtoen zag ik een grote troon en degene die er op gezeten was. hemel en aarde warden verdwenen... de zee gaaf de doden weer terug en jedereen werd beoodeeld naar zijn daden.

mozes in het mandje

exodus 2

einige tijd kwam de dochter van de farao naar de rivier... plotseling ondekte zij het mandje tussen het riet... toen ze het mantje opende zag ze het huilende jongetje en kreeg medelijden met hem...

lot in de poort

genesis 19

...neem je vrouw en je beide dochters mee... anders zul je het slachtoffer worden van het kwaad, dat de inwoners van deze stad aanrichten...

de giftige slangen

numeri 21

toen stuurde de heer giftige slangen op het volk af om hen te straffen voor hun ontevredenheid... veel israelieten werden door de slangen gebeten en stierven.

de beproevingen van mozes

exodus 2

ik ben gekomen om mijm volk uit de macht van de egypthenaren te bevrijden. breng hen naar mooi en ruim land dat overvioeit van melk en honing.

het gouden kalf

exodus 32

ze hebben een stierebeeld gegoten en er zich voor neergebogen.... en ze hebben het offers gebracht als aan een god...

de toren van babel

genesis 11

laaten we een stad gaan bouwen met een toren die zu hoog is als de hemel... die ons beroemd zal maken en zorgt dat we niet over de hele wereld verspreid raken.

sodom en gomorra

genesis 19

vanuit de hemel kwam branende zwavel en vuur neer op sodom en gomorra... de vrouw van lot keek achterom en veranderde in een zoutpilaar.

de droom van jacob

genesis 28

engelen liepen de trap op en af... en bovenaan zag hij de heer staan die tegen hem zei "Ik ben de god van je vader abraham en isaak... aan jou en je nakomelingen zal ik het land geven waarop je ligt te slapen"...

de droom van josef

genesis 37

de korenschoven op het land maakten een buiging vor jozef, "denk jij koning te worden?" riepen zijn broers...

het jongste gericht

openbaring 20

toen zag ik een grote troon en degene die er op gezeten was. hemel en aarde warden verdwenen... de zee gaaf de doden weer terug en jedereen werd beoodeeld naar zijn daden.